

Contello
Мехурчета радост и италиански чар във всяка глътка
Открий магията на Contello - леко и ефирно пенливо вино с автентичен италиански вкус, което превръща всеки момент в празник. Със своя свеж вкус, плодови нотки и деликатни мехурчета, то е перфектният избор за всеки повод – от елегантен аперитив до незабравими тостове с приятели. Наслади се на изискания вкус и създай своите специални мигове с Contello – защото животът е по-красив с мехурчета 😊
Продукти

Как да различаваме видовете пенливо вино Contello?
Contello предлага селектиран асортимент от различни видове просеко DOC и пенливо вино. В основата на пирамидата за качество е внушителният Prosecco DOC (Denominazione d ‘Origine Controllata), което означава защитено наименование за произход, контролиран чрез апелация. Това представлява правни категории на качеството, установени с цел откриване и награждаване на най-големите и най-добрите вина от Италия съгласно конкретни правила за разрешените сортове грозде, максималните добиви и изискванията за отлежаване. Каква е разликата между Spumante и Frizzante? Prosecco DOC Spumante е най-известният и популярен вид просеко с ясно изразен характер и по-дълготрайни мехурчета. Prosecco DOC Frizzante е нежно вино с деликатни мехурчета, които се задържат по-кратко време.
Как да изберем и сервираме Contello?
Със своя по-интензивен характер и блясък, Contello Spumante е идеален за празнични тостове или елегантни вечери. Нежното и деликатно пенливо вино със свеж вкус Contello Frizzante е особено подходящо за летните дни, пикници, барбекюта или случайни събирания с приятели. Сервирайте Contello добре охладено с температура 6–8 °C в специалните за пенливо вино чаши, тъй като те съхраняват най-добре неговата структура, вкус и мехурчета. Contello се съчетава най-добре с леки салати, риба и морски дарове, пастети, сирена, бели меса и деликатни десерти.


Как се произвеждат пенливите вина?
Пенливите вина се различават по метода на производство и количеството въглероден диоксид, което влияе върху интензивността на мехурчетата. Вторична ферментация на Frizzante протича в резервоари от неръждаема стомана при по-ниско налягане (макс. 2,5 бара). Това му придава по-лек характер и по-фини мехурчета. Spumante, от друга страна, се подлага на по-високо налягане (мин. 3 бара), което му придава по-богата и по-изразена структура. И двата вида произхождат от Италия и са чудесен избор за освежаващо и елегантно изживяване.