Плодове на прах
Как се използва плод на прах?
Плод на прах се произвежда от плодове, често различни сортове се комбинират един с друг, понякога към тях се добавят и зеленчуци. Фино смленият прах се поръсва върху мюсли или кисело мляко. Някои продукти може също да се разбъркат в прясно мляко и ще получите за нула време вкусно смути или шейк. Плод на прах може да се използва също за печива или за есенция на домашно приготвените шоколадови бонбони. При тях прахът не трябва да бъде заместител на пресни плодове, а допълнение. Германското сдружение по храните препоръчва да се ядат всекидневно две порции плодове и три порции зеленчуци – което много хора не правят. Чрез консумирането на плод на прах това може да стане по-лесно.
Планирайте храненето си още от вкъщи
Ако сами се грижите за храненето си, трябва да планирате добре.
- Приготвяйте по-голямо количество храна и си я замразете на отделни порции – могат да са супи, месни или зеленчукови ястия.
- Използвайте остатъците и ги добавяйте към салати или паста.
- Салати, здравословни сандвичи и леки ястия като кус-кус, пастети, киш или тортили са подходящи и за хапване на крак. Кисело мляко с плодове или оризов пудинг са за предпочитане пред вафла.