Бонфиле с ябълки


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
свинско бонфиле
1 с.л.
дижонска горчица
2 с.л.
олио
1 с.л.
соев сос
1 бр.
джинджифил
0.5 ч.л.
пушен червен пипер
2 бр.
ябълки

Приготвяне

1
Месото се овкусява със сол и черен пипер, втрива се пушеният червен пипер, намазва се с горчицата и се поръсва с олио. Оставя се да почине за 15 минути.
2
Ябълките се измиват и се нарязват на лодки. В тиган със сгорещено олио се пържи месото от всички страни.
3
Прибавят се настърганият джинджифил и соевият сос, разбърква се, сипва се малко вода и се сотира за 5 минути.
4
Прибавят се ябълките и малко масло. Сотира се, докато ябълките омекнат, като при необходимост се прибавя още малко масло.
5
Слагат се и пресните подправки (мащерка или риган). Ястието се сервира със салата според сезона.

Подобни рецепти