Десерт със смокини и кисело мляко


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

300 г
кисело мляко
300 г
пресни смокини
100 г
захар
4 бр.
яйца
0.5 бр.
лимон
3 с. л.
брашно
0.25 ч. л.
джинджифил на прах
1 щипка
сол

Приготвяне

1
Жълтъците на яйцата се отделят от белтъците и се разбиват със захарта до побеляване. Сипва се киселото мляко и се разбърква добре.
2
Прибавят се лимоновият сок, настърганата лимонова кора, джинджифилът и брашното. Сместа се разбърква отново. Трябва да се получи тесто, подобно на палачинково.
3
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и се прибавят към тестото постепенно, при непрекъснато разбъркване. Сместа се прехвърля в квадратна керамична форма за печене, намазана с масло и поръсена с брашно. Отгоре се подреждат нарязаните на парченца смокини.
4
Десертът се пече 35 минути в загрята на 180 °С фурна с вентилатор. Охлажда се, нарязва се и се поднася.

Подобни рецепти