Дребни сладки с шоколадов пълнеж


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

200 г
брашно
150 г
захар
1 пакетче
ванилова захар
1 бр.
яйце
1 бр.
жълтък
140 г
краве масло
80 г
смлени бадеми
100 г
сладкарски шоколад
1 с.л.
какао на прах
1 с.л.
бакпулвер
1 щипка
сол
1 с.л.
сладкарска сметана

Приготвяне

1
Брашното се смесва с какаото, бакпулвера и солта. Яйцето и жълтъкът се разбиват на пяна заедно със захарта и ваниловата захар. Прибавя се брашнената смес, 100 г от маслото (със стайна температура) и бадемите. Сместа се разбърква добре и се прибира в хладилника за няколко часа.
2
От тестото се оформят малки топчета, които се овалват в захар (цветна захар, кокосови стърготини).
3
Подреждат се в подходяща тава, покрита с хартия за печене, и с дръжката на лъжица се правят малки вдлъбнатини върху всяко топче. Сладките се пекат 13 минути в загрята на 170 °С фурна.
4
Сметаната и нарязаният шоколад се загряват докато шоколадът се разтопи. Оставя се да се охлади до стайна температура. Маслото (на стайна температура) се разбива с миксер. Към него се добавя разтопеният шоколад. Сместа се прехвърля в пош и се оставя да се охлади, за да стегне. Върху всяка бисквитка се шприцоват малки формички с пош. За разнообразие, може да се използва  бял шоколад.
5
След като плънката се втвърди, добре е сладките да се приберат в кутия, за да се запазят хрупкави. От това количество продукти ще се получат около 60 броя.

Подобни рецепти