Хапки с грозде и козе сирене


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 бр.
хлебчета „Чабата“
200 г
стафидно грозде
100 г
френско козе сирене
1 глава
чесън
50 мл
маслиново масло „Екстра върджин“
3 стръка
мащерка
2 с. л.
мед
50 г
орехи

Приготвяне

1
В купа се отделят зърната грозде, добавят се листенцата мащерка, сол, черен пипер и малко от маслиновото масло.
2
Овкусените зърна се прехвърлят в подходящ съд и се запичат за 10 минути в загрята на 190 ºC фурна.
3
Хлябът се нарязва на филийки и също се запича във фурната, докато стане хрупкав, на същата температура.
4
Орехите се накълцват. Главата чесън се разрязва на две напречно. Запечените филийки се натриват с чесъна и се поръсват с останалото маслиново масло. Отгоре се подреждат натрошеното сирене, гроздето и нарязаните орехи. Полива се с малко мед и се сервират топли.

Подобни рецепти