Хек с картофена салата


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

4 бр.
филе от риба хек
80 г
царевично брашно
20 г
царевичен грис
2 бр.
лимон
180 мл
маслиново масло
800 г
картофи
200 г
черни маслини (без костилки)

Приготвяне

1
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета с големина 3х3 см и се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се, овкусяват се с 60 мл маслиново масло и към тях се прибавят маслините и нарязаният на не много едри резени лимон. Салатата се разбърква внимателно.
2
Рибните филета се посоляват и се овалват в смес от царевично брашно, царевичен грис и лют пипер. Пържат се в останалото маслиново масло от двете страни. Ястието се поднася гарнирано с настъргана лимонова кора, резени лимон и картофена салата.

Подобни рецепти