Клафути с чушки и овчи кашкавал


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 кг
червени чушки
4 бр.
яйца
400 мл
прясно мляко
150 г
овчи кашкавал
2 скилидки
чесън
4 с.л.
маслиново масло
6 с.л.
брашно
0.5 връзка
магданоз
2 щипки
суха мащерка
2 щипки
сух естрагон
2 с.л.
светъл балсамов оцет

Приготвяне

1
Чушките се почистват и се нарязват на ивици. Пържат се на два пъти в по две супени лъжици маслиново масло. Прибавят се наситнените чесън и магданоз, мащерката и оцетът.
2
Яйцата се разбиват, налива се прясното мляко, прибавя се брашното и отново се разбива. Овкусява се със сол, черен пипер и естрагона. Чушките се слагат в тава, заливат се с яйчената смес и се поръсват с настъргания кашкавал.
3
Клафутито се пече за 25 минути в загрята на 200°С фурна с вентилатор.

Подобни рецепти