Крем от маскарпоне с печени плодове


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

250 г
сирене „Маскарпоне”
150 г
гъсто кисело мляко
4 с. л.
захар
1 бр.
круши
250 г
бяло грозде без семки
2 с. л.
краве масло
0.25 ч. л.
канела
50 г
захар
60 г
печени белени лешници

Приготвяне

1
Ябълката и крушата се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Овкусяват се с канелата и половината от захарта. Плодовете се заливат с разтопеното масло, разбъркват се внимателно и се пекат около 15 минути в загрята на 190 °С фурна, с вентилатор. Изваждат се и се оставят леко да се охладят.
2
Маскарпонето се разбърква с киселото мляко и 2 с. л. от захар.
3
Захарта за кроканта (50 г) се разтопява, докато се получи карамел, в който се изсипват лешниците. Щом карамелът покрие лешниците, сместа се прехвърля върху силиконова подложка. Оставя се да се охлади много добре, след което се начуква в хаванче. Печените плодове и разполовените гроздови зърна се разпределят в купички и отгоре се слага от крема. Непосредствено преди сервиране десертът се поръсва с кроканта.

Подобни рецепти