Кюфтета от карфиол


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1.6 кг
карфиол
4 с.л.
брашно
4 скилидки
чесън
2 бр.
яйца
150 г
краве сирене
1 връзка
магданоз
400 г
домати на кубчета от консерва
1 с.л.
олио
0.5 ч.л.
захар

Приготвяне

1
Карфиолът се разделя на малки розички, които се готвят на пара, докато омекнат. Нарязват се на ситно, смесват се с натрошеното сирене, наситнените 2 скилидки чесън и магданоз. Прибавят се яйцата, брашното, сол и черен пипер на вкус. Трябва да се получи гъста смес, ако е необходимо, се добавя още брашно.
2
Оформят се кюфтета с помощта на ринг, които се пържат в тиган със сгорещеното олио. След това се поставят върху кухненска хартия.
3
През това време се приготвя доматеният сос. Останалите 2 скилидки чесън се запържват в олиото за кратко. Слагат се доматите и се варят 10 минути на слаб огън. Подправя се със сол и черен пипер и малко захар. Кюфтетата се поднасят със соса.

Подобни рецепти