Омлет със сирене и спанак


Време за приготвяне
10 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 бр.
яйца
0.5 ч.л.
олио
1 ч.л.
краве масло
50 г
настъргано сирене „Гауда”
20 листа
бейби спанак

Приготвяне

1
Яйцата се посоляват и се разбиват енергично с вилица.
2
В сгорещен тиган се слагат олиото и маслото.
3
След като маслото се разтопи, се сипват яйцата.
4
След около 10 секунди яйцата се разбъркват внимателно с дървена лъжица в посока от края на тигана към средата и тигана се наклонява във всички посоки, за да се разпредели яйчената смес и да се сготви равномерно.
5
След една минута яйцата се поръсват с настърганото сирене и спанака. Омлетът се готви още малко на умерен огън докато се разтопи сиренето и спанакът промени цвета си.
6
Овкусява се със сол и черен пипер и с помощта на шпатула внимателно се прегъва на две. Поднася се веднага.

Подобни рецепти