Ориз с варени яйца и риба


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 бр.
яйца
200 г
дългозърнест ориз
2 бр.
консерва скумрия в собствен сос
300 г
домати
40 г
пречистено масло (гхи)
80 г
лук
2 скилидки
чесън
1 бр.
люта чушка
1 стрък
наситнен кориандър
2 с. л.
лимонов сок
2 с. л.
настърган джинджифил
1 ч. л.
синапено семе
1 ч. л.
къри на прах
1 ч. л.
куркума

Приготвяне

1
Яйцата се сваряват и се обелват.
2
Оризът се сварява в подсолена вода за 10 минути, отцежда се и се измива със студена вода, докато се охлади напълно. Отново се отцежда добре.
3
Доматите се нарязват на кубчета.
4
Маслото гхи се разтопява и в него се сотират за 5 минути джинджифилът, наситненият лук и смачканият чесън. Добавят се кърито, куркумата, синапеното семе и се бърка още 1–2 минути.Пречистването на маслото става чрез нагряване до определени градуси. Полученият продукт е с различни вкусови качества и има различно поведение при нагряване.  
5
Слагат се доматите и лимоновият сок и се оставя на огъня за 2 минути.
6
После се сипват оризът, наситнената люта чушка и две трети от нарязания кориандър. Посолява се и се разбърква леко, докато оризът се загрее.
7
Слагат се нарязаните на кубчета яйца и накъсаната скумрия, разбърква се и ястието се поднася с останалия кориандър.

Подобни рецепти