Печени кюфтета с манатарки


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 кг
кайма (60 % телешко месо и 40 % свинско)
1 бр.
яйце
0.25 връзка
мащерка
20 г
сушени манатарки
2 бр.
филии сух бял хляб
1 скилидка
чесън
1 бр.
лимон
750 мл
бира
2 с. л.
брашно
2 с. л.
краве масло

Приготвяне

1
Каймата се смесва с яйцето, наситнената мащерка, стритият на паста чесън, настърганата лимонова кора, нарязаните на ситно манатарки, сол, черен пипер и предварително накиснатия във вода хляб.
2
От сместа се оформят сплескани кюфтета. Поставят се в тава, на дъното на която има пергаментова хартия, намазана с масло. Пекат се 20 минути в загрята на 200 °С фурна с вентилатор. После се налива бирата и се пекат още 20 минути на същата температура.
3
Когато са готови, се изваждат, а сосът се отделя. Брашното се запържва в маслото и постепенно се налива сосът от печенето. Оставя се да кипне леко. Овкусява се със сол и черен пипер. Кюфтета се заливат със соса и се поднасят. С това количество продукти стават около 16 кюфтета.

Подобни рецепти