Пиле "Пиката"


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

800 г
пилешко филе
30 г
краве масло
30 мл
маслиново масло
1 бр.
лимон
1 ч. л.
пушен червен пипер
2 ч. л.
сух магданоз
2 ч. л.
сух риган
0.5 ч. ч.
пилешки бульон
0.5 ч. ч.
бяло вино „Совиньон блан“
0.5 ч. ч.
брашно
1 с. л.
каперси
2 скилидки
чесън

Приготвяне

1
Пилешките гърди се изтъняват, като се разрязват надве по дължина. В купа се смесват брашното, сол и ароматните подправки.
2
Пилешките филета се овалват и се изтупват добре от излишното брашно. Пържат се в сгорещените масло и маслиново масло от всички страни, до златисто, и се изваждат.
3
В същия съд се запържват наситненият чесън и каперсите. Деглазира се с виното, сипва се сокът от половината лимон и щом течността изври леко, се налива пилешкият бульон.
4
Месото се връща в съда за готвене и ястието се оставя на котлона, докато сосът се уплътни леко. Останалият лимон се нарязва на тънки шайби и се добавя в готовото ястие.

Подобни рецепти