Пилешки бутчета с бекон и сметана


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

8 бр.
горни пилешки бутчета
50 г
фино бяло брашно
4 с.л.
маслиново масло
100 г
бекон
2 стръка
пресен лук
150 мл
бяло вино
300 мл
готварска сметана

Приготвяне

1
Пилешките бутчета се измиват и се подсушават с домакинска хартия. Разрязват се по продължение на костта, овкусяват се със сол и черен пипер и се овалват в брашно.
2
Запържват се леко в загрято маслиново масло от двете страни, докато се зачервят. Изваждат се от съда и се оставят настрана. В същата мазнина се слага беконът, нарязан на кубчета, и се пържи, докато се зачерви. Налива се виното и месото се връща в съда.
3
Когато алкохолът се изпари наполовина, се сипват сметаната и 100 мл вода. Поръсва се със ситно нарязания лук и се овкусява със сол и черен пипер.
4
Разбърква се, съдът се покрива с капак и ястието се готви на слаб огън около 15 минути. Поднася се топло.

Подобни рецепти