Равиоли с боровинков пълнеж


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Пица, паста и хляб
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
брашно за кекс
1 пакетче
ванилова захар
1 щипка
сол
120 г
краве масло
4 бр.
яйца
200 г
бланширани бадеми
100 г
захар
200 г
сладко от боровинки
1 с. л.
заквасена сметана
4 с. л.
плодов ликьор

Приготвяне

1
Брашното се смесва със солта и ваниловата захар. Прибавят се размекнатото масло, 2 яйца и 1 жълтък (белтъкът се запазва), и се замесва гладко, еластично тесто, като постепенно се слага заквасена сметана.
2
Тестото се покрива с фолио за свежо съхранение и се слага в хладилник за 1 час.
3
Бадемите, захарта, жълтъкът от другото яйце, сладкото и ликьорът се смесват и се разбъркват добре. Накрая се добавя леко разбитият белтък.
4
Тестото се разточва на тънък пласт и от него се изрязват кръгчета. Върху всяко се слага по 1 ч. л. от плънката и се прегъва.
5
Краищата на оформените полукръгчета се притискат леко. Ще се залепят още по-добре, ако се намажат леко с вода и се притиснат с вилица. Подреждат се в подходяща тава и се намазват отгоре с леко разбития заделен белтък.
6
Равиолите се пекат в загрята на 160°С фурна около 20 минути, докато започнат да се зачервяват. След като се извадят, се охлаждат и се поръсват с пудра захар.
7
Сладките се съхраняват в затворен съд, докато дойде време да се сервират. От тези необходими продукти ще се получат между 30 и 35 броя.

Подобни рецепти