Салата от червено цвекло с "Фета" и рукола


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

700 г
бейби червено цвекло
3 стръка
мащерка
2 скилидки
чесън
200 г
сирене „Фета“
200 г
рукола (радичо)
50 г
счукани ядки (по избор)
2 бр.
круши - 2 броя
2 с.л.
балсамов оцет
20 мл
прясно изцеден лимонов сок
1 с. л.
мед

Приготвяне

1
Червеното цвекло се обелва, реже се на четири (или на по-едри кубчета) и се слага в тава, покрита с хартия за печене.
2
Овкусява се с меда, сол, черен пипер, мащерката и обеления чесън. Разбърква се и се полива с маслиновото масло и балсамовия оцет. Пече се 30 минути в загрята на 200 °С фурна. Освен да се изпече, червеното цвекло може и да се свари в леко подсолена вода.
3
След като се охлади, се прибавят нарязаното на парченца сирене и листата рукола и се разбърква. Салатата се сервира с нарязаните на тънко круши, поръсени с лимоновия сок и ядките.

Подобни рецепти