Сладък хляб


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

800 г
ябълки
1 бр.
банан
250 г
грубо смляно брашно
75 г
захар
75 г
краве масло
1 бр.
яйце
2 с.л.
лимонов сок
2 ч.л.
бакпулвер
1 ч.л.
ванилов екстракт
2 с.л.
овесени ядки
1 щипка
сол

Приготвяне

1
Ябълките се обелват, почистват се и се нарязват на резени.
2
Кипва се 1 литър вода, прибавя се лимоновият сок и се слагат нарязаните ябълки. Готвят се, докато омекнат, след което се отцеждат добре.
3
Бананът се обелва и се пасира заедно със сготвените ябълки. Прибавя се размекнатото масло и сместа се разбърква много добре. Слагат се захарта, разбитото яйце и ваниловият екстракт.
4
Брашното се пресява с бакпулвера и солта, и се прибавя към сместа. Разбърква се и се пресипва в намазнена овална форма за хляб (10х20 см) или в няколко по-малки форми, и се поръсва с овесените ядки. Хлябът се пече 50–60 минути в загрята на 170°С фурна.
5
Изважда се от формата и се оставя да се охлади на стайна температура.

Подобни рецепти