Супа от агнешки дреболии


Време за приготвяне
150 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 кг
агнешки комплект
2 кг
лук
4 връзки
пресен лук
2 стръка
пресен чесън
1 връзка
копър
1 връзка
лапад
50 мл
маслиново масло
100 г
ориз
2 бр.
жълтък
100 г
кисело мляко
0.5 бр.
лимон

Приготвяне

1
Черният дроб се попарва за 2–3 минути в кипяща вода и се нарязва на кубчета. Останалите дреболии от агнешкия комплект се измиват и се сваряват. След това се режат на малки кубчета, а бульонът се запазва.
2
Двата вида лук, чесънът, копърът и лападът се наситняват. Дреболиите, лукът и чесънът се запържват в маслиновото масло. В тенджерата се добавя предварително измитият ориз и се наливат около 2 л от бульона от варенето на дреболиите.
3
След като оризът се свари, се прибавят лападът и копърът. Готви се още 4–5 минути. Жълтъците се разбиват с киселото мляко и лимона. Темперират се внимателно с част от супата и се наливат в тенджерата. Кипва се. Овкусява се със сол и пипер и се сервира.

Подобни рецепти