Сарма "Уелингтън" в многолистно тесто


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Да сготвим заедно у дома

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    кайма смес от охладената витрина на Billa
  • 250 г
    кафяв ориз Billa Premium
  • 150 г
    селска шунка слайс на Billa
  • 1 бр.
    разточено, охладено, многолистно тесто Billa
  • 400 г
    кисело зеле нарязано
  • 1 глава
    кромид лук
  • 1 връзка
    магданоз
  • 2 с.л.
    медена горчица Billa Premium
  • 200 мл
    пълномаслена млечна сметана "JA"
  • 50 г
    глейз със смокини Billa Premium
  • 1 с.л.
    сол
  • 1 с.л.
    пипер
  • 1 щипка
    чубрица
  • 2 с.л.
    червен пипер сладък
  • 1 с.л.
    олио Clever

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Започнете с варенето на ориза. Във вряща вода сложете малко сол, добавете 1/3 от кафявия ориз Billa Premium и варете 20 -30 мин.  Разбъркайте добре, за да не залепва.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Преминете към плънката. В горещ тиган сложете олио, добавете нарязан лук и го запържете. Към него добавете сварения ориз, червен пипер, чубрица, магданоз и накрая малко вода.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Преминете към каймата. Сложете я в дълбока купа, като добавите 1 яйце в средата. Добавете и плънката. Размесете добре каймата с плънката, добавете морска сол и малко черен пипер.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    В чиния оформете плънката в продълговата форма.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Вземете многолистното тесто и го разстелете. В единия край поставете шунката, а върху нея сложете тънък слой отцедено кисело зеле. От горе сложете и оформената кайма.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Завийте тестото и подгънете крайчетата.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    В чаша отделете жълтък на яйце и намажете тестото отгоре. Поръсете със сусам.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Изрежете дупки – коминчета в тестото, за да може да се пече и месото от вътре.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Преминете към подготовката на соса.
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Поставете касерол на котлона. Изсипете сметаната. Добавете сол, щипка захар, лъжица горчица, магданоз и разбъркайте добре.
  12. accessibility.recipes.cookingstep
    При поднасяне декорирайте чинията със смокинов глейз и лъжица сос.