Сарма "Уелингтън" в многолистно тесто


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Да сготвим заедно у дома

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
кайма смес от охладената витрина на Billa
250 г
кафяв ориз Billa Premium
150 г
селска шунка слайс на Billa
1 бр.
разточено, охладено, многолистно тесто Billa
400 г
кисело зеле нарязано
1 глава
кромид лук
1 връзка
магданоз
2 с.л.
медена горчица Billa Premium
200 мл
пълномаслена млечна сметана "JA"
50 г
глейз със смокини Billa Premium
1 с.л.
сол
1 с.л.
пипер
1 щипка
чубрица
2 с.л.
червен пипер сладък
1 с.л.
олио Clever

Приготвяне

1
Започнете с варенето на ориза. Във вряща вода сложете малко сол, добавете 1/3 от кафявия ориз Billa Premium и варете 20 -30 мин.  Разбъркайте добре, за да не залепва.
2
Преминете към плънката. В горещ тиган сложете олио, добавете нарязан лук и го запържете. Към него добавете сварения ориз, червен пипер, чубрица, магданоз и накрая малко вода.
3
Преминете към каймата. Сложете я в дълбока купа, като добавите 1 яйце в средата. Добавете и плънката. Размесете добре каймата с плънката, добавете морска сол и малко черен пипер.
4
В чиния оформете плънката в продълговата форма.
5
Вземете многолистното тесто и го разстелете. В единия край поставете шунката, а върху нея сложете тънък слой отцедено кисело зеле. От горе сложете и оформената кайма.
6
Завийте тестото и подгънете крайчетата.
7
В чаша отделете жълтък на яйце и намажете тестото отгоре. Поръсете със сусам.
8
Изрежете дупки – коминчета в тестото, за да може да се пече и месото от вътре.
9
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.
10
Преминете към подготовката на соса.
11
Поставете касерол на котлона. Изсипете сметаната. Добавете сол, щипка захар, лъжица горчица, магданоз и разбъркайте добре.
12
При поднасяне декорирайте чинията със смокинов глейз и лъжица сос.