Баница от домашни кори и кисело зеле


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
брашно
200 г
свинска мас
500 г
кисело зеле
1 ч. л.
сол
1 с. л.
ябълков оцет

Приготвяне

1
Брашното се сипва в голяма купа. Прибавя се солта и се наливат около 250 мл вода. Свинската мас се разтопява и от нея се добавя 1 с.л. към брашното. Сипва се оцетът и се замесва меко тесто. Оставя се да почине 30 минути, покрито с прозрачно фолио.
2
Киселото зеле се нарязва на ситно и се отцежда. Тестото се разделя на 5 равни части. Всяка част се разточва на тънка кора и се маже с разтопена мас. Поръсва се с кисело зеле. Навива се на стегнато руло, което се поставя в тава, покрита с пергаментова хартия и намазана с мас. Така се приготвят всички кори и когато са готови, се поръсват с останалата мас.
3
Тавата с баницата се слага на огъня и се готви около 5 минути на умерена температура, за да се образува коричка. След това се пече в загрята на 180°С фурна с вентилатор до готовност – около 30 минути.

Подобни рецепти