Пунш с компот


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Напитки
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 бр.
круши
20 г
джинджифил
40 г
захар
1 пакетче
ванилова захар
1 бр.
пръчка канела
0.5 бр.
лимон
100 г
бял шоколад

Приготвяне

1
Обелените и почистени круши се режат на тънки резени, поставят се в подходяща касерола и се заливат с 500 мл вода. Прибавят се захарта, ваниловата захар, канелата и нарязаният на резенчета джинджифил и съдът се слага на огъня.
2
Вари се 10 минути, дръпва се от огъня и се прибавя лимоновият сок. Пръчката канела се изважда и сместа се смила с пасатор.
3
Връща се на огъня само докато заври. После се добавя белият шоколад, начупен на малки парченца, и се бърка, докато се разтопи. Сервира се веднага.

Подобни рецепти