Торта "Павлова"


Време за приготвяне
120 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 6 бр.
    яйца
  • 300 г
    захар
  • 1 щипка
    сол
  • 0.5 с.л.
    оцет
  • 0.5 с.л.
    нишесте
  • 500 мл
    животинска сметана
  • 1 с.л.
    пудра захар
  • 1 с.л.
    ванилов екстракт
  • 350 г
    ягоди
  • 150 г
    френско грозде

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Белтъците и жълтъците се отделят. Белтъците се разбиват на твърд сняг с щипката сол. Постепенно се прибавя захарта, при непрекъснато разбиване.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавя се оцетът, след това нишестето. Разбива се още няколко минути, докато се получи твърда, гладка и лъскава смес.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Прехвърля се внимателно в покрита с хартия за печене тава и се оформя кръг с диаметър 22 см. Пече се в загрята на 110°С фурна 1 час и 30 минути, като вратата не трябва да се отваря. Изпеченият блат се оставя да се охлади на леко отворена врата на фурната.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Сметаната се разбива с миксер. Сипва се пудрата захар.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавя се ваниловият екстракт и се разбърква няколко секунди.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Охладеният блат се намазва с крема.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Измитите и почистени плодове се аранжират върху крема и по желание се поръсва с настъргана кора от лайм.

Подобни рецепти