Аспержи в бекон


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 250 г
    аспержи
  • 1 с.л.
    маслиново масло
  • 150 г
    бекон
  • 50 г
    настърган пармезан

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Фурната се загрява на 180 °С. Подходяща тава се застила с хартия за печене. Твърдата част на аспержите се отрязва, като се прегъват и се прекършват на мястото, откъдето започва меката част.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Аспержите се поставят в чиния, овкусяват се леко със сол и черен пипер, след което се поливат с маслиново масло.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Разбъркват се добре и всяка аспержа се увива в тънък резен бекон.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Подреждат се в тавата, поръсват се с настърган пармезан и се пекат 15–20 минути, докато зеленчуците омекнат, а беконът стане хрупкав. Сервират се топли.

Подобни рецепти