Яйчен пунш


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Напитки
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 мл
    прясно мляко
  • 2 пръчки
    канела
  • 1 шушулка
    ванилия
  • 0.25 ч.л.
    карамфил на прах
  • 150 г
    захар
  • 200 мл
    течна животинска сметана
  • 150 мл
    ром
  • 5 бр.
    яйца

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Млякото се загрява заедно с пръчките канела, семената ванилия и карамфила. След като заври, съдът се отмества от котлона и канелата се изважда.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Белтъците се разбиват на сняг. В отделна купа се разбиват жълтъците със захарта. След като сместа побелее, постепенно се налива горещото мляко, като се бърка непрекъснато с телена бъркалка.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В купата с жълтъците се прибавя сметаната, разбърква се и се налива ромът. Всичко се сипва в купата с разбитите белтъци и се разбърква енергично, за да се получи гладка смес без бучки.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибира се в хладилник да се охлади добре и се сервира. Преди да се сервира напитката, във всяка чаша се прибавя по 1 ч.л. разбита сметана и се поръсва обилно с канела на прах и настърган шоколад.

Подобни рецепти