Банички с картофи и самардала


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
печени кори за баница
4 бр.
картофи
400 г
краве сирене
1 скилидка
чесън
0.5 връзка
магданоз
4 бр.
яйца
100 г
кисело мляко
1 с.л.
маслиново масло
0.5 ч.л
самардала

Приготвяне

1
Картофите се сваряват на пара, без да се белят, и се оставят да се охладят добре. После се обелват и се настъргват на едро ренде.
2
Магданозът се нарязва на ситно, чесънът се стрива на паста, а сиренето се натрошава. Слагат се в купа заедно с картофите и самардалата. Разбърква се.
3
В друга купа се смесват 3 от яйцата, леко разбити, маслиновото масло и киселото мляко.
4
Точените корите се нарязват на дълги триъгълници. В основата на всеки се поставя от плънката с картофи и се залива с малко от яйчената смес.
5
Навиват се на руло, като краищата им леко се намокрят, за да се залепят добре. Подреждат се в тава с незалепващо покритие, намазват се с разбито яйце и се поръсват със сусам. Получават се приблизително 20 броя.
6
Пекат се в загрята на 180°С фурна с вентилатор за около 30 минути. Поднасят се топли.

Подобни рецепти