Бургери


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Бургери, сандвичи и брускети
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 450 г
    кайма (60 % телешко месо и 40 % свинско)
  • 60 г
    лук
  • 80 г
    сирене „Чедър“
  • 1 щипка
    лют червен пипер
  • 50 г
    салатен микс
  • 50 г
    червен лук
  • 1 бр.
    домат
  • 5 бр.
    малки кръгли питки
  • 2 с. л.
    кетчуп
  • 3 с. л.
    олио

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Към каймата се прибавят нарязаният лук, малко сол, черен и лют червен пипер.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се омесва много добре с ръце, за да се споят всички съставки.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    1/8 от нея се поставя в леко намазнена преса за оформяне на бургери. Ако не разполагате с такава, на ръка оформете 8 топки и ги сложете върху намазнена повърхност.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Капака на пресата не се маже с олио, само се напръсква леко с вода и с него силно се притиска каймата. Ако го правите на ръка, притиснете топката с длан, за да се получи тънко кюфте и след това оформете краищата, като ги заглаждате в посока към центъра, така че да не се напукат по време на печенето.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Оформеното кюфте се изважда внимателно от пресата и се оставя настрана. Ако го правите на ръка, с помощта на остър нож внимателно отделете кюфтето и го оставете настрана.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    В центъра на 4 бургера се слага сирене „Чедър”, настъргано или на слайсове, като се внимава около него да остане 1 см.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Отгоре се поставя втори бургер, така, че сиренето да остане по средата и краищата леко се притискат. Притиска се с пресата.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Ако се правят на ръка, кюфтето се притиска с длан в средата, за да се намести сиренето в каймата. Краищата се оформят добре, за да не изтече чедъра по време на печенето.

Подобни рецепти