Двоен бургер


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Бургери, сандвичи и брускети
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    свинска кайма
  • 500 г
    телешка кайма
  • 160 г
    лук
  • 2 с. л.
    маслиново масло
  • 50 г
    салатен микс
  • 60 г
    малка глава червен лук
  • 1 бр.
    домат
  • 50 г
    кетчуп
  • 50 г
    майонеза
  • 50 г
    сирене „Чедър“
  • 4 бр.
    питка

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Каймата се слага в голям съд заедно със ситно нарязания лук, малко сол и черен пипер, и се омесва добре с ръце.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    От получената смес се оформят 8 големи кюфтета (малко по-големи от размера на питката) и се оставят настрана да починат за 1 час. Кюфтетата се намазват с маслиново масло и се пекат на скара или грил тиган от двете страни за 3–4 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Питките се разрязват на половина, като долната половина се маже със смес от кетчуп и майонеза. След това се поставя салатата и върху нея кюфте. Следват два слайса сирене „Чедър“ и още едно кюфте. Подреждат се резени домати и червен лук. Бургерът се покрива с другата половина на питката и се сервира.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Бургерите можете да приготвите само с едно кюфте или да приемете предизвикателството и да използвате три за всяка порция.

Подобни рецепти