Двоен бургер


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Бургери, сандвичи и брускети
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
свинска кайма
500 г
телешка кайма
160 г
лук
2 с. л.
маслиново масло
50 г
салатен микс
60 г
малка глава червен лук
1 бр.
домат
50 г
кетчуп
50 г
майонеза
50 г
сирене „Чедър“
4 бр.
питка

Приготвяне

1
Каймата се слага в голям съд заедно със ситно нарязания лук, малко сол и черен пипер, и се омесва добре с ръце.
2
От получената смес се оформят 8 големи кюфтета (малко по-големи от размера на питката) и се оставят настрана да починат за 1 час. Кюфтетата се намазват с маслиново масло и се пекат на скара или грил тиган от двете страни за 3–4 минути.
3
Питките се разрязват на половина, като долната половина се маже със смес от кетчуп и майонеза. След това се поставя салатата и върху нея кюфте. Следват два слайса сирене „Чедър“ и още едно кюфте. Подреждат се резени домати и червен лук. Бургерът се покрива с другата половина на питката и се сервира.
4
Бургерите можете да приготвите само с едно кюфте или да приемете предизвикателството и да използвате три за всяка порция.

Подобни рецепти