Сливите се накисват в около 200 мл гореща вода, в която е сипан портокаловият ликьор, за да набъбнат и да станат по-сочни и ароматни.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Орехите се запичат за около 8 минути в загрята на 180°С фурна с вентилатор. След това се охлаждат и се разполовяват.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Сливите се отцеждат и подсушават. Разтварят се и се пълнят с половинки от ореховите ядки.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Шоколадът се разтопява и след това сливите се потапят в него.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Поставят се върху пергаментова хартия и се оставят поне за 2 часа да стегнат и да се охладят. По желание бонбоните се сервират, разрязани на две. Може да се поръсят с кокосови стърготини, какао или кристална захар.
Съставки
Съставки за
Порции
24 бр.
сушени сливи (без костилки)
12 бр.
орехови ядки
150 г
черен шоколад
50 мл
портокалов ликьор
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Сливите се накисват в около 200 мл гореща вода, в която е сипан портокаловият ликьор, за да набъбнат и да станат по-сочни и ароматни.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Орехите се запичат за около 8 минути в загрята на 180°С фурна с вентилатор. След това се охлаждат и се разполовяват.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Сливите се отцеждат и подсушават. Разтварят се и се пълнят с половинки от ореховите ядки.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Шоколадът се разтопява и след това сливите се потапят в него.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Поставят се върху пергаментова хартия и се оставят поне за 2 часа да стегнат и да се охладят. По желание бонбоните се сервират, разрязани на две. Може да се поръсят с кокосови стърготини, какао или кристална захар.