Джинджифилови сладки


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

300 г
ръжено брашно
1 щипка
сол
1 ч.л.
канела
0.5 ч.л.
джинджифил на прах
0.25 ч.л.
смлян карамфил
50 мл
сироп от агаве
1 бр.
яйце
100 г
кокосово масло (олио)

Приготвяне

1
Медът се загрява, прибавя се содата и се разбърква добре. Ръженото брашно се слага в голяма купа, поръсват се солта и подправките, всичко се разбърква добре. Прибавят се кокосовото масло, яйцето, ваниловият екстракт, сиропът от агаве, медът със содата и се замесва тесто (на ръка или с миксер). Тестото се увива във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник, за да се охлади добре, за около един час.
2
Охладеното тесто се разточва на тънко върху набрашнен плот и с помощта на формички за тесто се изрязват бисквити с желаната форма. Ако искате да окачите бисквитите на коледната елха, направете дупка на всяка, за да можете по-късно да ги използвате за коледна декорация. Оформените бисквити се подреждат в тава, покрита с хартия за печене и се слагат в предварително загрята фурна. Джинджифиловите сладки се пекат за 7–8 минути на 180 °C.
3
Шоколадът се натрошава и се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна. Прибавя се 1 ч.л. олио, разбърква се и се оставя да се охлади леко. Прехвърля се в сладкарски пош с тесен накрайник. Охладените сладки се декорират с разтопения шоколад и цветните желирани бонбонки. Оставят се да изсъхнат.

Подобни рецепти