
Горещ шоколад
Време за приготвяне
10 минТрудност
категория
- Вегетариански ястия
- Напитки
- Десерти
Съставки за
Порции
- 300 млпрясно мляко
- 200 млживотинска сметана
- 2 бр.пръчка канела
- 1 с.л.какао на прах
- 100 гчерен шоколад
- 1 ч.л.ванилов екстракт
- 1 шепамаршмелоу
Съставки
Съставки за
Порции
- 300 млпрясно мляко
- 200 млживотинска сметана
- 2 бр.пръчка канела
- 1 с.л.какао на прах
- 100 гчерен шоколад
- 1 ч.л.ванилов екстракт
- 1 шепамаршмелоу
Приготвяне
- accessibility.recipes.cookingstepМлякото и сметаната се загряват на слаб огън заедно с канелата, какаото и ваниловия екстракт. След 2–3 минути се прибавят накълцаният шоколад и 2/3 от бонбоните маршмелоу.
- accessibility.recipes.cookingstepСместа се оставя на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато се разтопят бонбоните и шоколадът. Дърпа се от огъня и се налива в подходящи чаши. Преди напитката да се сервира, се прибавят останалите бонбони маршмелоу.