Горещ шоколад


Време за приготвяне
10 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Напитки
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

300 мл
прясно мляко
200 мл
животинска сметана
2 бр.
пръчка канела
1 с.л.
какао на прах
100 г
черен шоколад
1 ч.л.
ванилов екстракт
1 шепа
маршмелоу

Приготвяне

1
Млякото и сметаната се загряват на слаб огън заедно с канелата, какаото и ваниловия екстракт. След 2–3 минути се прибавят накълцаният шоколад и 2/3 от бонбоните маршмелоу.
2
Сместа се оставя на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато се разтопят бонбоните и шоколадът. Дърпа се от огъня и се налива в подходящи чаши. Преди напитката да се сервира, се прибавят останалите бонбони маршмелоу.

Подобни рецепти