Кейк с грозде и бадеми


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    кисело мляко
  • 50 г
    мед
  • 100 мл
    маслиново масло
  • 3 бр.
    яйца
  • 1 бр.
    лимон
  • 200 г
    захар
  • 150 г
    брашно
  • 150 г
    белени бадеми
  • 2 ч. л.
    бакпулвер
  • 1 щипка
    сол
  • 300 г
    червено грозде

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Половината от киселото мляко се смесва с маслиновото масло, яйцата, сока и настърганата кора от лимона и се разбива до хомогенизиране.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавят се захарта, брашното, бакпулверът, солта и смлените бадеми и отново се разбива.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се изсипва в съд за печене с незалепващо покритие и отгоре се подреждат разполовените зърна грозде.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Кейкът се пече 35 минути на 170 °С. Сервира се с останалото кисело мляко, разбъркано с меда.

Подобни рецепти