Шест половинки от пекана се заделят, а останалите се смилат.
2
Размекнатото масло се разбива със захарта. Едно по едно и при непрекъснато разбиване се прибавят яйцата. Слагат се брашното, пресято с бакпулвера, смлените ядки, фино настърганите моркови, семената от чиа, джинджифилът, канелата, настърганата кора и сокът от половин лимон.
3
Кейкът се пече около 45 минути на 180 °C в застлана с хартия за печене тясна продълговата форма. По средата на печенето върху кейка се поставят половинките пекан, както е показано на снимката, и печенето продължава.
4
Десертът се оставя да се охлади, изважда се от формата и се сервира.
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
настъргани моркови
4 бр.
яйца
150 г
захар
100 г
краве масло
100 г
царевично брашно
100 г
орехи пекан
1 пакетче
бакпулвер
2 щипки
канела
20 г
настърган джинджифил
20 г
семена от чиа
0.5 брой
лимон
Приготвяне
1
Шест половинки от пекана се заделят, а останалите се смилат.
2
Размекнатото масло се разбива със захарта. Едно по едно и при непрекъснато разбиване се прибавят яйцата. Слагат се брашното, пресято с бакпулвера, смлените ядки, фино настърганите моркови, семената от чиа, джинджифилът, канелата, настърганата кора и сокът от половин лимон.
3
Кейкът се пече около 45 минути на 180 °C в застлана с хартия за печене тясна продълговата форма. По средата на печенето върху кейка се поставят половинките пекан, както е показано на снимката, и печенето продължава.
4
Десертът се оставя да се охлади, изважда се от формата и се сервира.