Кейк с моркови, лимон и джинджифил


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    настъргани моркови
  • 4 бр.
    яйца
  • 150 г
    захар
  • 100 г
    краве масло
  • 100 г
    царевично брашно
  • 100 г
    орехи пекан
  • 1 пакетче
    бакпулвер
  • 2 щипки
    канела
  • 20 г
    настърган джинджифил
  • 20 г
    семена от чиа
  • 0.5 брой
    лимон

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Шест половинки от пекана се заделят, а останалите се смилат.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Размекнатото масло се разбива със захарта. Едно по едно и при непрекъснато разбиване се прибавят яйцата. Слагат се брашното, пресято с бакпулвера, смлените ядки, фино настърганите моркови, семената от чиа, джинджифилът, канелата, настърганата кора и сокът от половин лимон.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Кейкът се пече около 45 минути на 180 °C в застлана с хартия за печене тясна продълговата форма. По средата на печенето върху кейка се поставят половинките пекан, както е показано на снимката, и печенето продължава.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Десертът се оставя да се охлади, изважда се от формата и се сервира.

Подобни рецепти