Шоколадово брауни с кленов сироп


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    черен шоколад
  • 100 г
    краве масло
  • 120 г
    кленов сироп
  • 2 бр.
    яйца
  • 1 с. л.
    ванилов екстракт
  • 120 г
    брашно
  • 1 с. л.
    какао на прах
  • 0.25 ч. л.
    сода за хляб
  • 100 г
    бял шоколад
  • 2 с. л.
    крем сирене

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Фурната се загрява на 170 °С. Тава с размери 20х25 см се застила с хартия за печене. В купа се смесват брашното,солта, содата и какаото.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В друга купа се слагат натрошеният шоколад и маслото, и се разтопяват на водна баня или в микровълнова фурна. Сместа се оставя да се охлади леко и при непрекъснато разбиване се слагат едно по едно яйцата, кленовият сироп, ваниловият екстракт и приготвената суха смес. Тестото се сипва в тавата и се пече около 25 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Охладеното брауни се разрязва на триъгълни парчета, на всяко се забожда по една сламка или пръчица и се декорира.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Белият шоколад се натрошава и се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна. Прибавят се крем сиренето и сладкарската боя и сместа се бърка, докато стане гладка и хомогенна. Прехвърля се в пош, върхът на който се отрязва.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Така приготвените елхички се декорират с шоколадовия крем, поръсват се със звездички и се поднасят.

Подобни рецепти