Тирамису с портокали и боровинки


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    сирене „Маскарпоне”
  • 5 бр.
    жълтък
  • 50 мл
    прясно мляко
  • 100 г
    захар
  • 1 бр.
    ванилова захар
  • 5 бр.
    белтък
  • 1 щипка
    сол
  • 100 г
    бишкоти
  • 150 мл
    портокалов сок
  • 50 мл
    портокалов ликьор
  • 20 г
    натурално какао
  • 7 бр.
    пръчка канела
  • 300 г
    боровинки

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Жълтъците, захарта, ваниловата захар и млякото се разбиват на водна баня. Температурата на водата не трябва да надвишава 82 °С. Охлажда се до 50 °С и внимателно се смесва с маскарпонето.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Белтъците се разбиват на пяна като се добавя щипка сол. Когато кремът се охлади до 20 °С, внимателно се прибавят белтъците. Портокаловият сок се смесва с портокаловия ликьор. В тази смес се потапят бишкотите, начупват се на парчета (в зависимост от размера на чашките за сервиране) и се слагат в чашките.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавя се маскарпонето и чашките се прибират в хладилник. Преди сервиране във всяка чашка се поставя канелена пръчица, поръсва се с какао, добавят се боровинките и се украсява с листенца прясна мента.

Подобни рецепти