Унгария – Гулаш


Време за приготвяне
180 мин
Трудност

категория
  • Тематични рецепти: Евро 2024

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
телешко/ говеждо месо
1.5 с.л.
брашно
2 глави
лук
1 бр.
моркови
4 бр.
картофи
1 бр.
червена чушка
1 ч.ч.
червено вино
2 ч.л.
сладък червен пипер
2 ч.л.
лют червен пипер
2 скилидки
чесън
1 ч.л.
млян ким
4 с.л.
доматена паста
1 ч.ч.
доматено пюре
2 ч.ч.
телешки бульон
1 бр.
дафинов лист
1 щипка
сол и черен пипер
2 с.л.
олио

Приготвяне

1
Месото се нарязва на кубчета. Подсушава се и се слага в найлонов плик заедно с брашно, сол и черен пипер. Пликът се разклаща , за да полепнат добре по месото. Зеленчуците за нарязват на средно големи парчета, а чушката на кубчета.
2
В дълбок съд се загрява малко олио . Лукът се запържва за кратко. След като се прибави месото, се запържва, докато хване хубав загар. След това постепенно се прибавят останалите зеленчуци, както и червения пипер и доматената паста. Разбърква се и се запържа за още няколко минути. Виното, останалите домати и бульона се добавят в съда.
3
Течността трябва да покрие месото и зеленчуците. Солта и дафиновият лист се добавят, след което се оставя да заври. Оставя се да къкри на слаб огън до пълното сваряване на месото. Ястието може да бъде сервирано с нудели, заквасена сметана, в купички или издълбано хлебче по избор.

Подобни рецепти