Вегански течен шоколад


Време за приготвяне
19 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 260 г
    печени лешници
  • 60 г
    какао на прах
  • 4 с.л.
    кокосово масло (олио)
  • 180 г
    захар
  • 1 ч.л.
    ванилов екстракт
  • 2 щипки
    морска сол

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Кокосовото масло се разтопява на слаб огън и се смила в блендер заедно с лешниците, докато се получи паста с гладка консистенция (около 10 минути).
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В блендера се прибавят какаото, кокосовата захар, солта и ваниловият екстракт, и отново се смила много добре. Сместа се слага в буркан и се съхранява в хладилник.

Подобни рецепти