Австрия - Виенски шницел


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Тематични рецепти: Евро 2024

Съставки

Съставки за
 
Порции

600 г
телешко месо - бонфиле
2 бр.
яйца
4 с.л.
брашно
4 с.л.
галета
150 мл
олио
2 с.л.
краве масло
1 бр.
лимон
0.5 ч.л.
черен пипер

Приготвяне

1
Телешкото месо се нарязва на стекове в количество достатъчно за 4 стека. Важно е месото да бъде начукано, за да стане крехко. Получените тънки шницели се посоляват и поръсват с черен пипер.
2
В три различни дълбоки чинии се разпределят брашното, разбитите яйца и галетата. В широк тиган се сгорещява олиото. Всеки стек се овалва първо с брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галета. Накрая всеки шницел се пържи в сгорещената мазнина за около минута и половина от всяка страна.
3
Шницелите по виенски се сервират горещи, като върху всеки шницел се поставя бучка краве масло и резен лимон.

Подобни рецепти