Багети с гъби, топено сирене и пресен лук


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    багета
  • 250 г
    печурки
  • 100 г
    краве масло
  • 100 г
    топено сирене
  • 3 стръка
    пресен лук
  • 2 ч.л.
    маково семе
  • 3 стръка
    мащерка

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Гъбите се обелват и се нарязват на тънко. Запържват се на два пъти в съд с 1 с. л. масло. Добавят се и листенцата мащерка, след това съдът се дърпа от котлона.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В багетите се правят няколко успоредни прореза, без да се стига до долу – трябва да останат цели.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслото се разтопява и се смесва с нарязания на ситно пресен лук и маковото семе.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Багетите се поставят върху лист алуминиево фолио и в разрезите се пълнят с нарязаното на кубчета топено сирене и запържените гъби, като се притискат хубаво в отворите. Намазват се с маслената смес и се завиват във фолиото.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Пекат се в загрята на 180 °С фурна с вентилатор за 15 минути. След това се маха фолиото и се пече още 10 минути.

Подобни рецепти