Агнешка дроб-сарма


Време за приготвяне
120 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 бр.
    агнешки комплект
  • 200 г
    ориз
  • 5 връзки
    пресен лук
  • 1 глава
    лук
  • 1 връзка
    пресен чесън
  • 1 връзка
    пресен джоджен
  • 0.5 връзка
    магданоз
  • 1 с.л.
    червен пипер
  • 3 с.л.
    олио
  • 2 бр.
    яйца
  • 300 г
    гъсто кисело мляко
  • 3 с.л.
    брашно

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Черният дроб се попарва във вряща вода за 2–3 минути. Останалите дреболии (без булото) се сваряват в подсолена вода за около час. След това се отцеждат, охлаждат се и се нарязват на кубчета, а бульонът се запазва.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Двата вида лук и чесънът се наситняват. Старият лук се запържва в олиото, докато омекне. Добавя се оризът и когато стане стъклен, се сипват пресният лук, пресният чесън и червеният пипер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се дреболиите, нарязаните на ситно джоджен и магданоз, наливат се 700 мл от бульона и се овкусява със сол и черен пипер. Ястието се завива с булото и се пече в загрята на 180°С фурна за 50 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Заливката се приготвя, като киселото мляко се разбива с яйцата и брашното, сместа се разпределя върху ястието и се допича за още 15 минути.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    По желание се поднася с кисело мляко.

Подобни рецепти