Белгия - Брюкселска гъбена супа


Време за приготвяне
110 мин
Трудност

категория
  • Тематични рецепти: Евро 2024

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
гъби
2 лъжици
масло
1 глава
лук
1 лъжица
брашно
1 л
костен бульон
1 кафена чаша
сметана
2 бр.
твърдо сварени яйца
1 лъжица
ситно нарязан магданоз
черен пипер
сол

Приготвяне

1
Почистените гъби се мелят с машинка за месо или блендер, като се отделят няколко за украса по желание. Запържват се в масло заедно със ситно нарязания лук. Добавя се брашното и всичко се пържи до получаване на кафяв цвят.
2
Постепенно се налива бульонът, разбърква се добре, посолява се и се добавя черния пипер. След това се сварява.
3
Супата се сваля от котлона, прибавя се сметаната, поръсва се с магданоз и се прибавят ситно нарязаните яйца. Накрая се поставят и заделените гъби, изпържени предварително в масло.

Подобни рецепти