Бобена салата с карамелизирани моркови


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 бр.
консерва червен боб (400 г)
1 бр.
консерва бял боб (400 г)
4 бр.
морков
1 бр.
малка глава червен лук
1 връзка
копър
1 щипка
захар
3 с. л.
олио
3 с. л.
лимонов сок
50 мл
маслиново масло „Екстра върджин“

Приготвяне

1
В тиган с дебело дъно се загрява олиото.
2
Морковите се белят, нарязват се на тънки шайби и се пържат на умерен огън със захарта, докато започнат да се карамелизират.
3
Добавят се двата вида боб, предварително отцеден, и копърът, нарязан на ситно.
4
Готви се около 5 минути и се прехвърля в купа.
5
Слагат се нарязаният на ситно червен лук, маслиновото масло, лимонът, сол и черен пипер.
6
Салатата се оставя леко да се охлади и се сервирa.

Подобни рецепти