Киноа с пъстри зеленчуци


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Салати

Съставки

Съставки за
 
Порции

300 г
киноа
1 глава
лук
2 скилидки
чесън
1 бр.
морков
1 бр.
червена чушка
1 бр.
зелена чушка
1 бр.
тиквичка
150 г
замразен грах
30 г
прясно настърган джинджифил
50 мл
светъл соев сос
40 мл
олио

Приготвяне

1
Киноата се измива и сварява, след това се отцежда. Лукът, морковът, чушките и тиквичката се почистват и режат на ивички, чесънът и джинджифилът се наситняват.
2
В уок се загрява олиото и в него се запържват чесънът и джинджифилът, малко след тях се слагат лукът, морковът, двата вида чушки и тиквичките. Готвят се за кратко на висока температура, трябва да останат хрупкави.
3
Към зеленчуците се прибавя и грахът, сипва се сварената киноа, подправя се със соев сос. По желание може да се гарнира с пресен кориандър, запечен сусам и лют сос.

Подобни рецепти