Крем от чесън


Време за приготвяне
165 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 г
    чесън
  • 30 мл
    маслиново масло
  • 1 бр.
    дафинов лист
  • 50 мл
    животинска сметана
  • 2 бр.
    багета

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът се накисва за 10 минути във вода, за да се обели по-лесно. След това се изважда, обелва се и се слага върху намазано с маслиново масло алуминиево фолио.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Овкусява се със сол, черен пипер и дафинов лист и хубаво се увива с фолиото. Поставя се в тава, наливат се 400 мл вода и се пече около 2 часа и 30 минути в предварително загрята на 160 °С фурна с вентилатор.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Готовият чесън се пасира със сметаната до получаване на гладък крем. Прехвърля се в стъклено бурканче и се съхранява в хладилник. Поднася се с багетите - най-подходящи са мини грахам багетите.

Подобни рецепти