Корейска туршия


Време за приготвяне
75 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия
  • Салати

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 бр.
    китайско зеле
  • 3 бр.
    морков
  • 1 бр.
    бяла ряпа
  • 1 глава
    чесън
  • 60 г
    джинджифил
  • 2 бр.
    люти тайландски чушки
  • 3 с. л.
    кафява захар
  • 3 с. л.
    рибен сос
  • 2 с. л.
    червен пипер
  • 200 мл
    бял винен оцет
  • 200 г
    морска сол

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Джинджифилът се обелва, нарязва се на едро и се счуква в хаванче заедно със скилидките чесън, нарязаните и почистени от семките чушки, 1 с. л. от солта и захарта. Прибавят се рибният сос, червеният пипер и оцетът и се разбърква.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Зелето се реже на едро, слага се в тенджера с топла вода и останалата сол и се оставя да престои 30 минути. Отцежда се и се слага в купа.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Морковите и ряпата се обелват и се режат на пръчици, слагат се в купата при отцеденото зеле и се разбъркват с ароматната джинджифилова паста.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Прехвърлят се в големи буркани, притискат се с лъжица така, че да пуснат соковете си, и се налива вода. Затварят се с капачка, оставят се на сухо и хладно място за 1 седмица, след което са готови за консумация.

Подобни рецепти