Чийзкейк с горски плодове и хрупкаво корни


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Вегетариански ястия
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 105 г
    краве масло
  • 15 г
    мед
  • 5 г
    канела
  • 105 г
    кафява захар
  • 105 г
    овесени ядки
  • 40 г
    слънчогледови семки
  • 60 г
    сусам
  • 60 г
    нарязани лешници
  • 60 г
    кокосови стърготини
  • 300 г
    крем сирене
  • 90 г
    сирене „Маскарпоне”
  • 30 г
    заквасена сметана
  • 120 г
    животинска сметана
  • 190 г
    бял шоколад
  • 150 г
    горски плодове (къпини, френско грозде)
  • 80 г
    захар
  • 20 г
    нарязани шамфъстъци

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслото за основата се разтопява, към него се добавят кафявата захар, канелата и меда. Към получената смес се слагат овесените ядки, слънчогледовите семки, сусамът, натрошените лешници, кокосовите стърготини.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Получената смес се разстила на тънко върху хартия за печене. Пече се за 25 минути в предварително загрята на 140 градуса фурна. Изважда се, нарязва се на правоъгълници и се оставя да се охлади.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Заквасената сметана за крема се смесва с крем сиренето, маскарпонето, разтопения бял шоколад и сметаната. Разбърква се до хомогенизиране. Сместа се прехвърля в пош. Охлажда се в хладилник.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    В касерола се смесват плодовете и захарта и се варят около 5 минути. Готовата смес се пасира и се прецежда през фина цедка. Половината от кулито се заделя настрана, а останалото се изсипва в подходящ съд и се замразява във фризер.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Охладеният крем се сипва с помощта на пош до половината в силиконова форма с правоъгълни отделения. Върху него се поставя нарязаното замразено кули и се покрива отново с крем. Заглажда се с помощта на шпатула. Замразява се за 2 часа. Изважда се от формичката, сервира се в чиния и се гарнира с отделеното кули, натрошен шамфъстък и листенца мента.

Подобни рецепти