Чийзкейк с горски плодове и хрупкаво корни


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Вегетариански ястия
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

105 г
краве масло
15 г
мед
5 г
канела
105 г
кафява захар
105 г
овесени ядки
40 г
слънчогледови семки
60 г
сусам
60 г
нарязани лешници
60 г
кокосови стърготини
300 г
крем сирене
90 г
сирене „Маскарпоне”
30 г
заквасена сметана
120 г
животинска сметана
190 г
бял шоколад
150 г
горски плодове (къпини, френско грозде)
80 г
захар
20 г
нарязани шамфъстъци

Приготвяне

1
Маслото за основата се разтопява, към него се добавят кафявата захар, канелата и меда. Към получената смес се слагат овесените ядки, слънчогледовите семки, сусамът, натрошените лешници, кокосовите стърготини.
2
Получената смес се разстила на тънко върху хартия за печене. Пече се за 25 минути в предварително загрята на 140 градуса фурна. Изважда се, нарязва се на правоъгълници и се оставя да се охлади.
3
Заквасената сметана за крема се смесва с крем сиренето, маскарпонето, разтопения бял шоколад и сметаната. Разбърква се до хомогенизиране. Сместа се прехвърля в пош. Охлажда се в хладилник.
4
В касерола се смесват плодовете и захарта и се варят около 5 минути. Готовата смес се пасира и се прецежда през фина цедка. Половината от кулито се заделя настрана, а останалото се изсипва в подходящ съд и се замразява във фризер.
5
Охладеният крем се сипва с помощта на пош до половината в силиконова форма с правоъгълни отделения. Върху него се поставя нарязаното замразено кули и се покрива отново с крем. Заглажда се с помощта на шпатула. Замразява се за 2 часа. Изважда се от формичката, сервира се в чиния и се гарнира с отделеното кули, натрошен шамфъстък и листенца мента.

Подобни рецепти