Десерт със сирене „Рикота”, кисело мляко и ягоди


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    цедено кисело мляко
  • 100 г
    сирене „Рикота”
  • 100 г
    подсладено кондензирано мляко
  • 2 броя
    портокали
  • 200 г
    ягоди
  • 30 мл
    тъмен ром
  • 50 г
    захар
  • 10 г
    бурбонска ванилова захар
  • 200 г
    бишкоти

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ягодите се почистват и се режат на осем по дължина. Поръсват със захарта, заливат се с рома и се оставят да се мариноват 2–3 часа.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Киселото мляко се разбърква с рикотата, кондензираното мляко, настърганата кора от 1 портокал и ваниловата захар.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сокът от портокалите се изцежда. Бишкотите се потопяват в него една по една. Върху всяка бишкота се поставя от крема. Десертът се декорира с ягодите.

Подобни рецепти